Er moet meer zijn in het leven dan dit

“Dit” was voor mij datgene wat ik kon zien met mijn ogen en horen met mijn oren en wat ik kon voelen, ruiken en proeven.

Op de een of andere manier ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die “niet normaal”waren. Spirituele zaken, edelstenen, ons zelfhelend vermogen, de kracht van gedachten, het gegeven dat alles energie is en dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Het was altijd op de achtergrond aanwezig. Ik las er boeken over, ging naar interessante lezingen, zocht dingen op op internet.  De omslag kwam na het overlijden van mijn vader in augustus 2009.

Toen kwamen deze interesses duidelijker naar de oppervlakte drijven en maakte ik als eerste kennis met Reiki. Ik deed een cursus Reiki 1 en shambhala 1. Ik maakte kennis met gezonde voeding en toen dat balletje eenmaal was gaan rollen, kwamen meer dingen op mijn pad.

Gaandeweg ontdekte ik steeds meer dingen die mij interesseerde en ik volgde veel cursussen en workshops om kennis en informatie te verzamelen.

In 2014 kwam Access Consciousness op mijn pad en leerde ik een methode die BARS heet. Dat heeft mijn leven behoorlijk veranderd. Door het geven en ontvangen van Bars sessies merkte ik dat ik veel makkelijker met alledaagse dingen om kon gaan. Ik maakte me minder druk over dingen die om me heen gebeurde waar ik toch geen invloed op kon hebben.  Kon veel makkelijker met moeilijke mensen of situaties omgaan. Dingen gleden makkelijker van me af. Waar ik me voorheen nog eens behoorlijk op kon winden over dingen die niet gingen zoals ik dat wilde, ,merkte ik nu een veel groter gemak.

Na de Bars cursus heb ik nog diverse andere Access Consciousness trainingen gedaan. Die mij allemaal stuk voor stuk een andere kijk op dingen gaven. Ik leerde waarom vragen stellen de deur opent naar nieuwe mogelijkheden, waardoor dingen makkelijker in beweging kwamen. En ondanks dat ik veel dingen nog niet echt kon plaatsen, voelde ik dat hier een waarheid in zat.

Meer en meer dingen die het leven simpeler en leuker maken kwamen op mijn pad. Ik was er niet echt naar op zoek. Het leek of die dingen mij vonden. Erg bijzonder!

Maar wat echt mijn kijk op het leven in een totaal ander daglicht heeft gezet is de ontdekking van iets wat De 3 Principes (The 3 Principles) word genoemd.

Dit vertelt over hoe de menselijke ervaring tot stand komt via bewustzijn, gedachte en de oneindige levensenergie die alles en iedereen doordringt en verbind..Hoe wij mensen het leven ervaren, gebeur op hele andere  manier dan ik lang heb gedacht. Deze principes kwam ik voor het eerst tegen in oktober 2017, dus nog maar een kleine 7 maanden geleden, op het moment dat ik dit schrijf.  .

Bij de 3 principes gaat het niet over om kennis en informatie te verzamelen. Het gaat om inzicht krijgen in hoe je de menselijke ervaring tot stand komt via je gedachten  en hoe dat je leven voor 100% bepaalt.

Mijn eerste echte inzicht kwam totaal onverwacht op 31 oktober 2017

Die dag bracht ik mijn dochter op de fiets naar school en onderweg gebeurde er iets wat mijn wereld op zijn kop zette. We waren wat aan het kletsen,en mijn dochter zei iets tegen mij over iets wat haar tegen viel en mijn eerste gedachte toen ze dat zei was: "Je kan niet alles hebben" en toen…., 

BAM Inzicht:  Wat als je het allemaal WEL kan hebben?

Wat als die andere gedachte niet waar is?

Wat als al mijn gedachten niet waar zijn?

Wat een geweldig moment. Eindelijk zag ik het!  Elke gedachte die ik denk, is niet waar.

Wat een bevrijding, als je niet meer al je gedachten hoeft te geloven.

En als je niet meer al je gedachten hoeft geloven, dan is ALLES mogelijk!

Dit is enorm!

Op de terug weg naar huis had ik een grote glimlach op mijn gezicht.

Na dit eerste moment van inzicht in mijn gedachten, volgden er steeds meer. Het laat  mij steeds meer zien dat de wereld zoals ik die ervaar, ontstaat uit hoe ik denk over het gene wat buiten mij gebeurt. En dat mijn gevoelens een direct gevolg zijn van mijn denken.  En dat ik met elk gevoel dat ik heb of dat nou boos, bang, onzeker of jaloers is, niets hoef te doen.

Als ik het gevoel er gewoon laat zijn zonder het weg te willen hebben of veranderen, zal het vanzelf weer verdwijnen. Net als gedachten komen en gaan, zo volgen ook deze gevoelens elkaar op. Maar omdat ze zo echt lijken, we voelen ze toch, denken we dat het weg moet of dat we er naar moeten handelen.

Het leven zit anders in elkaar dan we denken. Ik heb voor mezelf gezien dat we leven in een wereld van gedachten. In een wereld van denken en we hebben het niet in de gaten. Net zo als een vis niet in de gaten heeft dat hij in water leeft.

En dat is waar ik je mee wil helpen. Ik wil je helpen om dat ook voor jezelf te ontdekken. Dat alles waarvan jij denkt dat niet klopt aan je leven of aan jou, echt 180 graden anders is dan je nu kunt zien.

Laat me je helpen om inzicht te krijgen in hoe het leven echt ervaren wordt door je gedachten en jezelf te herinneren dat je een natuurlijke veerkracht bezit.

Daardoor kun je meer relaxed leven en kun je problemen veel makkelijker zelf oplossen. Op die manier ben je aangesloten op de natuurlijke stroom van het leven en zo ontstaat ruimte, flow, rust en overzicht.

Als je ontdekt hoe de menselijke ervaring werkelijk tot stand komt, verandert alles.

Het gaat je helpen en maakt een einde aan stress, zorgen, angst en al het andere wat jou belemmert. 

Gun jezelf het beste