HARTSKRACHT, MOED & ZACHTE KRACHT 

HARTSKRACHT, MOED & ZACHTE KRACHT

Afgelopen weekend ben ik naar een workshop van Dr. Joe Dispenza geweest.

WIE? 

Dr. Joe Dispenza studeerde biochemie en legde zich toe op hersenwetenschap. Hij vertelt vol passie over hoe je de laatste ontdekkingen uit de neurowetenschappen en kwantumfysica kunt gebruiken om je brein opnieuw te programmeren,  om zo een ander leven voor jezelf te kunnen creëren en hoe je bijvoorbeeld zelf je ziekte kunt genezen en een meer vervuld leven kunt  leiden.

Als een van de experts uit de film What the BLEEP Do We (K)now!? geeft dr. Joe workshops en lezingen over de hele wereld.  Dr. Joe heeft ook veel baanbrekende boeken geschreven, zoals Overstijg je zelf (Breaking the Habit of Being Yourself), Jij bent de placebo (You Are the Placebo)  en  Evolve Your Brain

Naar aanleiding van dat weekend en vanuit een gesprek van vanmorgen, heb ik een aantal  hele mooie en bijzondere inzichten voor mezelf gekregen:
Ik mag mijn blik naar binnen richten  en voelen wat er mag zijn, voelen dat ik er mag zijn en dat ik mag aangeven wat ik nodig heb. Terug naar de zachte kracht in mij.

Mijn inzichten heb ik hieronder woorden gegeven:

Ik heb het nodig om af en toe alleen te zijn. Om door te kunnen dringen tot wie ik werkelijk ben. Om te komen tot op de laag die nog verborgen zit. Om het deksel van het vat te krijgen van alles wat diep in mij zit en wat er uit wil.  Mijn hoofd is het deksel en mijn lijf is het vat, waarin mijn weten, wijsheid en verlangen al veel te lang opgesloten zit. Ik heb het nodig om gezien te worden. Ik heb het nodig om erkent te worden voor wie ik ben. Met alles er op en er aan. The good, the bad and the ugly.

Ik wil vanuit een zachte kracht gaan staan voor wie ik ben, waar ik in geloof en dat delen met de wereld. And O Yes, it scares the hell out of me.

Maar het heeft lang genoeg geduurd en het mag veranderen. Wij als mensen mogen ons gaan herinneren hoe enorm krachtig we werkelijk zijn. We mogen ons eigen potentieel weer gaan aanboren. Er is zoveel wat we zelf kunnen doen om ons leven te veranderen, onze gezondheid te verbeteren, onze gedachten te herzien.

Daar is hartskracht, moed en doorzettingsvermogen voor nodig. En daarvoor moet je je eerst bewust worden van de automatische piloot waarop we draaien.We denken dat we bewust ons leven besturen vanuit het heden, maar we draaien eigenlijk elke dag een soortgelijk programma af als de dag van gisteren. En de meeste van ons hebben dat niet in de gaten. We leven vanuit ons verleden.

Je moet je bewust worden van je gedachten en ze niet meer geloven, maar ze onderzoeken. Zijn ze waar, zijn ze van mij en klopt het wel wat ik nu denk, met wat ik ervaar? We kennen nog niet een fractie van de enorme potentie die we werkelijk in ons dragen. Onze kracht is eindeloos, grenzeloos en tijdloos. Wat is er voor nodig om buiten de gebaande paden te gaan, uit het kuddegedrag te stappen, je eigen wijsheid te ontdekken, aan te boren en te gebruiken. Hoe krachtig zijn we? We hebben geen idee.

Mijn missie is om dat te gaan ontdekken en te delen met de wereld, zodat iedereen zijn eigen keuze kan maken, om er iets mee te doen of om als een mak schaap de kudde te blijven volgen. Terug naar onze ongekende hartskracht en ons oneindige intelligente weten, daar ga ik voor.
En dan kan het zijn dat ik niet begrepen wordt, dat mensen mij raar vinden, dat ik een “ëinzelganger” , of een “loner” (een goed Nederlands woord ken ik hier niet voor) ben. But who cares. Dat is dan maar zo. Iemand moet het doen.

Er zit z’n enorme drive in mij om dat naar buiten te brengen, dat ik er soms emotioneel van wordt als ik er aan denk.

Maar ook: Wat haal ik me allemaal op de hals? Wat als dit, wat als dat…….blablabla.

Oké, het zal bij tijd en wijle moed vergen om door te gaan, om dingen uit te spreken, om mensen wakker te schudden, om dingen te zeggen die niemand anders zegt, om anders te durven zijn en toch wil ik het (denk ik)

Nou ja, hoe dan ook, ik wil het in ieder geval geprobeerd hebben en daarna zien we wel weer. En zoals mijn nieuwe motto luid: Alles is al goed en zo zal het zijn!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Wil jij ook meer gaan leven vanuit HARTSKRACHT, MOED & ZACHTE KRACHT?

Met BARS kun je een begin maken om dat te gaan ontdekken.

Binnen enkele sessies is de verandering al merkbaar en kun je meer zijn van wie je werkelijk bent.

Meer info of een afspraak maken? KLIK HIER

6 juli 2017