IK.MOET.NIKS!

Zo, die kwam binnen zeg!
Wat een inzicht! 

Zolang mijn leven er niet van afhangt MOET.IK.HELEMAAL.NIKS.

En misschien klinkt dat een beetje raar, maar is het niet zo dat je altijd (denkt) dat je zo veel moet. En dan vooral van jezelf.

Dit inzicht kwam weer boven drijven toen ik de When Women Speak dag aan het voorbereiden was.

Ik moet mijn PowerPoint presentatie afmaken
Ik moet boodschappen doen voor wat lekkers die dag.
Ik moet een goede indruk maken
Ik  moet deze dag laten slagen
Ik moet presteren.
Ik moet het goed doen
Ik moet iets bereiken
Ik moet succesvol zijn
Ik moet professioneel overkomen
Ik moet weten wat ik moet zeggen
En nog veel meer “moetjes” kwamen voorbij.

NEE!
IK
MOET
HELEMAAL
NIKS!

Ik hoef alleen maar te ZIJN.
Te zijn wie ik ben, als mens, als persoon.  
Zonder enige vorm van moeten.Gewoon OPEN, EERLIJK, ECHT en OPRECHT mezelf zijn! Niets meer dan dat.

Maar zodra ik ga DENKEN aan alles wat ik moet (en zeker voor z’n dag), dan racen de gedachten daarover door mijn hoofd. Dan snak ik naar adem, omdat mijn hartslag en mijn ademhaling omhoog schieten. Dan voel ik de zenuwen gieren in mijn buik.  Dan raak ik bijna oververhit en komt er helemaal niets meer uit mijn handen.

En natuurlijk waren er gedachten over deze dag. Ik hoorde ze op de achtergrond bij wijze van spreken, bonzen op de deur.  En heel soms ging die deur een beetje open en dan leek het wel een tsunami van gedachten die naar binnen wilden denderen om mij  te overspoelen.

Gelukkig was ik ook gelijk weer in staat om “de deur dicht te doen” en al die gedachten, die vragen om aandacht,  buiten de deur te houden en te negeren.

Dat zorgde ervoor dat ik op een heel ontspannen manier naar deze dag heb toegewerkt. Mijn PowerPoint presentatie was bijvoorbeeld pas op de avond er voor helemaal af zonder daar stress over te hebben. Heerlijk!

Nu ik weet dat ik niet mijn gedachten ben, dat ik niet naar mijn gedachten hoef te blijven luisteren, dat ik ze kan negeren en ik gewoon kan gaan doen wat ik wil doen, is mijn leven een heel stuk relaxter geworden en maak ik me bijna nergens meer druk over.

Hoe fijn is het als je gedachten niet (meer zoveel) je leven bepalen? 

Dat je gewoon rust in je kop kunt hebben zonder het gedoe van het aanleren en onthouden van een techniek of methode. Want als je eenmaal gezien hebt hoe je gedachten werken, dan kun je het nooit meer anders zien. En dingen werken nou eenmaal makkelijker als je weet HOE ze werken.

Dat was onder andere één van de onderwerpen waar we het over hebben gehad tijdens de WWS dag. En dat is ook waar ik mannen* en vrouwen mee help tijdens 1 op 1 gespreken bij mij in de praktijk.

Daarin help ik je inzien dat rust te krijgen in je hoofd eigenlijk helemaal niet moeilijk is.  Je gaat ontdekken hoe je jezelf heel eenvoudig kunt bevrijden van beperkende gedachten en overtuigingen die je stoppen om dat uit het leven te halen wat voor jou belangrijk is. Meer gemak, meer plezier en minder stress en minder onrust zijn zomaar een paar dingen die dan kunnen ontstaan.

Ik vond het echt SUPER leuk om deze eerste WWS dag te doen en ook de deelneemsters waren heel enthousiast over deze dag.

Dat smaakt dus naar meer en de volgende keer is waarschijnlijk eind maart.

Wil je al eerder Rust in je Kop?
Wil jij een frisse nieuwe aanpak die je een ander kijk op het leven geeft?
Ben je klaar om je leven vanuit een nieuw perspectief te gaan zien.
Heb je behoefte aan rust en wil je moeitelozer leven?
Wil je meer inzicht hebben hoe je jouw leven makkelijker kunt gaan leven?

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik zou het leuk vinden om van je te horen.

Ook als je iets wilt vragen of delen naar aanleiding van deze email, dan hoor ik het graag van je.

Je kunt me bereiken op ernazuidhoek@gmail.com

Liefs, Erna


*Mannen zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom in mijn praktijk.

1
Hallo, stel je vraag via Whatsapp? Klik op de pijl rechtsonder om WhatsApp te openen.
Powered by