New dare, New hair

Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt.

Soms moet je het oude vertrouwde loslaten en de sprong wagen naar iets nieuws, zoals ik onlangs deed door over te stappen naar een andere kapper.

Ik heb heel even getwijfeld.

Je tenslotte weet wat je hebt, maar je weet niet wat je krijgt. Dat is een veel gehoorde overtuiging die je soms kan tegenhouden om te kiezen voor iets nieuws.

Maar na jaren bij dezelfde kapper vond ik het tijd voor verandering.

Daarom waagde ik de sprong en maakte een afspraak bij een nieuwe kapper.

Vandaag was ik daar voor de tweede keer. 
Ik vroeg voor deze tweede afspraak bewust niet naar dezelfde kapster die mij de vorige keer knipte.

Opnieuw koos ik voor iets nieuws en liet me door een andere dame knippen. Dat pakte heel goed uit en ik ben erg blij met mijn nieuwe coupe.

New dare, new hair 
(nieuwe durf, nieuw haar. Dat rijmt niet zo lekker😂)

Hoe vaak kies jij niet voor iets nieuws door je een overtuiging die je blijft geloven?

Elke Dag Kan Een Kadootje Zijn

Wat doe jij als iets tegen zit of niet gaat zoals je graag zou willen? 

Ga je dan gelijk uit van het negatieve en krijg je stress of een rot humeur?
Of kun je het positieve zien in elke situatie en er iets waardevols van leren?

Nu ik me niet meer zo druk maak over de dingen die gebeuren kan ik elke situatie steeds meer beschouwen als een geschenk. Soms zie ik dat direct en soms kan ik dat geschenk pas later uitpakken.

Ik maakte er een video over. Je kunt ‘mhier bekijken. 


Ik zou het leuk vinden als je me wilt laten weten wat je van de video vond. Ik hoor het graag van je! 
  

Ik heb me al die tijd druk heb gemaakt om niets.

Vandaag krijg je mijn beste tip! Gewoon gratis.

 

Ik ben oké

Hoe vaak ben ik druk geweest met al die dingen waarvan ik dacht dat ik ze moest doen om me persoonlijk te ontwikkelen.  (alsof ik nog niet goed genoeg was, maar dat wist ik toen nog niet)

Ik was druk bezig met:

 • positief denken,
 • visualiseren,
 • vroeg opstaan om te mediteren,
 • journalen (dagboek bijhouden)
 • proberen te zijn zoals anderen,
 • proberen te doen wat anderen deden,

omdat ik dacht dat dat ook voor mij zou werken.

Ik ging ook:

 • heel veel workshops en trainingen volgen,
 • boek na boek lezen,
 • denken dat ik niet goed genoeg was,
 • beter mijn best doen, harder werken,
 • mijn mindset veranderen,
 • anders denken, enz enz enz.

Pfffffff….. vermoeiend, maar zeker ook leerzaam. (niets gebeurt tenslotte voor niets)

Ben ik raar?
Heel vaak heb ik gedacht dat ik raar was, een vreemde eend in de bijt, een roepende in de woestijn, een eenling, een uitzondering, een aparte,  een-kat-uit-de-boom-kijker.

Altijd het gevoel dat ik nergens bij hoorde, dat ik geen aansluiting kon vinden in groepen, dat ik alleen zat te lunchen tijdens workshops, omdat anderen heel snel aansluiting vonden bij elkaar en ik niet.

Dit zouden allemaal redenen kunnen zijn voor stress, angst, me onzeker voelen of nergens meer naar toe gaan. En soms maakte ik mezelf ook klein, verstopte ik mezelf en was ik soms bijna onzichtbaar.

Gelukkig zijn dat allemaal dingen die steeds meer tot het verleden behoren,  omdat ik ontdekte dat ik heel veel daarvan zelf in stand hield door mijn gedachten over mezelf en over de wereld om me heen te geloven.

Nu ik steeds meer kan zien dat mijn gedachten niet perse waar hoeven te zijn, besef ik me ook dat ik altijd al goed genoeg ben geweest.

Ik hoef niets aan mezelf te veranderen of verbeteren.

Ik hoef niet harder te werken of beter mijn best te doen.

Ik besef me daardoor ook steeds meer dat het helemaal oké is om mezelf te zijn. 

Ik ben uniek, net zoals jij!

 

Ik heb me dus al die tijd druk heb gemaakt om niets.

IK BEN OKÉ. ALTIJD al geweest!

Wat probeer jij nog te veranderen aan jezelf?
En zou je dat blijven doen, als je wist dat je altijd al OKÉ bent geweest, vanaf het moment dat je bent geboren?

 

En hier is mijn beste tip:

Geloof niet alles wat je denkt!

Geloof niet zomaar alles wat je denkt, maar stel jezelf bij elke gedachte de vraag: 

Is deze gedachte waar?  

 

Heb je een vraag of is er iets anders waarvan jij stress krijgt en wil je dat ik daar een keer over schrijf of wil je een tip delen?

Stuur dan een e-mail naar ernazuidhoek@gmail.com.

Doen hoor, want samen komen we verder!

Pubers

Hoe hou je het gezellig met pubers? 4 tips

Hoe hou je het gezellig met pubers? 

4 tips om niet meegetrokken te worden in een puber-storm

 

Pubers kunnen bij vlagen ontzettend opstandig zijn en de boel behoorlijk op stelten zetten. Ze denken dat de hele wereld om hen draait en zijn niet voor rede vatbaar als ze iets niet mogen. En als moeder van 3 pubers weet ik waar ik over praat.

“Iedereen mag dat van zijn ouders en ik mag nooit wat!” is een vaak gehoorde vlieg-uit-de-bocht-kreet van pubers. Hun argumenten zijn vooral luidruchtig, nergens op gebaseerd en bovenal: onredelijk. Niet fijn!

 

Hoe reageer jij op zo’n situatie?

De kans is groot dat je ingaat tegen wat je puber je probeert duidelijk te maken (heb ik ook vaak gedaan, dus welkom bij de club). Je draagt jouw argumenten aan en probeert uit te leggen waarom iets niet kan of waarom iets wel moet. Je puber wil dat alleen niet horen. Sterker nog, je puber hoort niet eens wat je zegt. Het komt gewoon niet binnen.

De kans is groot dat je dan langzaam maar zeker behoorlijk geïrriteerd begint te raken en stress voelt ontstaan in je lijf. Je stem wordt luider. Je hoort jezelf misschien dingen zeggen die je eigenlijk niet wilt zeggen.
Je bent het helemaal zat om elke keer weer die discussies aan te gaan.

Je dreigt met telefoon afpakken, wifi afsluiten, naar de kamer sturen, en de gedachte: “woonden ze maar alvast op kamers”,  komt zo nu en dan voorbij.  

Als het de zoveelste keer is waarop je denkt: “waarom moet dit nou steeds op deze manier?”, dan is het tijd om het anders te gaan doen.
 

4 tips om niet meegetrokken te worden in een puber-storm

 

1. Hoe wilde je zelf als puber behandeld worden?

Wat mij erg helpt is om terug te denken aan mijn eigen puber-tijd en de manier waarop mijn ouders omgingen met mijn opstandige pubergedrag (ja, ik beken, ik was er ook zo één).  Dat zet voor mij de dingen weer snel in perspectief.

Ik weet nog dat ik soms een grote mond kreeg van mijn vader met de woorden: “ga maar naar je kamer en laat ik je voorlopig niet meer zien!” Voor mij was dat een moment waarin ik me totaal niet gezien of gehoord voelde, laat staan dat er belangstelling was voor wie ik was en wat er belangrijk was in mijn puberleven.
Nog bozer dan ik al was, stampte ik dan de trap op en gooide zo hard mogelijk mijn kamerdeur dicht, waarna ik boos en gefrustreerd soms lag te huilen op mijn bed.

Een waargebeurd verhaal: er was zelfs een keer dat ik opgesloten werd op mijn kamer. Via de dakkapel vluchtte ik het huis uit en ik zwierf een paar uur over straat, totdat ik de moed had om via de achterdeur weer binnen te komen, terwijl mijn ouders dachten dat ik nog op mijn kamer zat.
 
Ik moet er niet aan denken dat mijn pubers dat nu zouden doen. Vandaar dat ik mezelf regelmatig de vraag stel bij een puberstorm: hoe had ik zelf behandeld willen worden in die tijd? Dat is de reden waarom ik het nu zoveel mogelijk anders probeer te doen met mijn pubers.
 

2. Weet: niet alle draadjes zijn verbonden

Sommige verbindingen zijn in het puberbrein nog niet gemaakt en dus kunnen consequenties niet worden overzien. Je kunt het ze eigenlijk niet kwalijk nemen: de bedrading is gewoon nog niet helemaal goed aangesloten, met als gevolg soms een behoorlijke kortsluiting! Iets om in je achterhoofd te houden als ze weer eens te keer gaan.

Een leuk boek daarover is: Het enige echte eerlijke puberopvoedboek van Marina van der Wal.
 

3. Humor

Mijn geheime wapen is humor. Soms moet ik zo ontzettend lachen als ik zie hoe mijn pubers bezig zijn met zich druk maken, dat zij uiteindelijk zelf ook in de lach schieten en dan is de puberstorm heel snel voorbij.

Neem het gedrag van je puber – en jezelf – niet te serieus!
 

4. Choose your battles

Terugschreeuwen tegen je puber en boos worden (oftewel: je gelijk willen halen) om iets wat uiteindelijk niet eens echt belangrijk was, helpt je zeker niet om de situatie rustig te krijgen. Het zorgt er waarschijnlijk alleen maar voor dat jij en je puber nog uren, zo niet dagen, chagrijnig blijven over dit voorval. Als het niet heel belangrijk is: Laat het los!
 

CONCLUSIE

Elke storm in het puberbrein gaat uiteindelijk vanzelf weer liggen. En als jij jezelf staande weet te houden als de rust in het oog van de orkaan, gebeurt dat steeds sneller.

Ik weet dat deze 4 stappen misschien simpel klinken, maar dat ze zeker niet altijd makkelijk zijn. Wellicht dat ik hierin iets voor je kan betekenen.

Welke gouden tip heb jij voor ouders van opstandige pubers?
Laten we zoveel mogelijk tips met elkaar delen. Hoe meer tips, hoe makkelijker het leven voor onszelf en onze pubers wordt. Een WIN-WIN voor iedereen.

Heb je een vraag of is er iets anders waarvan jij stress krijgt en wil je dat ik daar een volgend blog over schrijf of wil je een tip delen?

Stuur dan een e-mail naar ernazuidhoek@gmail.com.

Doen hoor, want samen komen we verder!

 

 

Flow

Flow

Hoe vaak hoor je jezelf of anderen zeggen ‘ ik zit in de flow’.  Of 'ik zit niet in de flow’ 

Ik vraag me af: Kun je ooit niet in de flow zitten?

Want volgens is er maar in één flow; De flow van Het Leven en daar kun je niet niet in zitten. Wij zijn Het Leven zelf, onmogelijk om dus niet in de flow daarvan te zitten.

Ik moest daarbij denken aan een fragment uit de film Finding Nemo. 
De golf stoom waar ze in zitten zie ik als de stroom (flow) van Het Leven en Het leven neemt ons in de juiste richting.

Altijd voorwaarts, ook lijkt het soms of je stil staat. Maar ook dan zit je nog steeds in de flow van Het Leven.

Er zijn ook tijden dan lijkt alles tegen te zitten. Wat dan meestal het geval is, is dat je probeert in te zwemmen tegen de stroom van Het Leven. En dat is hard werken.

Wat kun je doen als je dat merkt, als niets lijkt te willen lukken?
Laat alles wat je uit alle macht probeert tot leven te brengen of te bereiken, even los. Ga iets heel anders doen.

OF BETER NOG: Doe even helemaal niets. Laat het leven je meenemen.

Want: 

NIETS doen is namelijk niet het zelfde als niets DOEN.

In dat "niets doen' gebeurt van alles, ook al lijkt dat niet zo.


Herken jij de flow van Het Leven in je dagelijkse leven? Heb je het idee dat je tegen de stroom in probeert te ploeteren of ga je lekker mee op de stroom?

Laat me weten hoe de flow er momenteel voor jou uitziet? 

Je kunt me bereiken op ernazuidhoek@gmail.com

Ik wens je een mooie dag!

Groetjes,
Erna

Download Het GEHEIM dat je leven gaat veranderen

 

IK.MOET.NIKS!

Zo, die kwam binnen zeg!
Wat een inzicht! 

Zolang mijn leven er niet van afhangt MOET.IK.HELEMAAL.NIKS.

En misschien klinkt dat een beetje raar, maar is het niet zo dat je altijd (denkt) dat je zo veel moet. En dan vooral van jezelf.

Dit inzicht kwam weer boven drijven toen ik de When Women Speak dag aan het voorbereiden was.

Ik moet mijn PowerPoint presentatie afmaken
Ik moet boodschappen doen voor wat lekkers die dag.
Ik moet een goede indruk maken
Ik  moet deze dag laten slagen
Ik moet presteren.
Ik moet het goed doen
Ik moet iets bereiken
Ik moet succesvol zijn
Ik moet professioneel overkomen
Ik moet weten wat ik moet zeggen
En nog veel meer “moetjes” kwamen voorbij.

NEE!
IK
MOET
HELEMAAL
NIKS!

Ik hoef alleen maar te ZIJN.
Te zijn wie ik ben, als mens, als persoon.  
Zonder enige vorm van moeten.Gewoon OPEN, EERLIJK, ECHT en OPRECHT mezelf zijn! Niets meer dan dat.

Maar zodra ik ga DENKEN aan alles wat ik moet (en zeker voor z’n dag), dan racen de gedachten daarover door mijn hoofd. Dan snak ik naar adem, omdat mijn hartslag en mijn ademhaling omhoog schieten. Dan voel ik de zenuwen gieren in mijn buik.  Dan raak ik bijna oververhit en komt er helemaal niets meer uit mijn handen.

En natuurlijk waren er gedachten over deze dag. Ik hoorde ze op de achtergrond bij wijze van spreken, bonzen op de deur.  En heel soms ging die deur een beetje open en dan leek het wel een tsunami van gedachten die naar binnen wilden denderen om mij  te overspoelen.

Gelukkig was ik ook gelijk weer in staat om “de deur dicht te doen” en al die gedachten, die vragen om aandacht,  buiten de deur te houden en te negeren.

Dat zorgde ervoor dat ik op een heel ontspannen manier naar deze dag heb toegewerkt. Mijn PowerPoint presentatie was bijvoorbeeld pas op de avond er voor helemaal af zonder daar stress over te hebben. Heerlijk!

Nu ik weet dat ik niet mijn gedachten ben, dat ik niet naar mijn gedachten hoef te blijven luisteren, dat ik ze kan negeren en ik gewoon kan gaan doen wat ik wil doen, is mijn leven een heel stuk relaxter geworden en maak ik me bijna nergens meer druk over.

Hoe fijn is het als je gedachten niet (meer zoveel) je leven bepalen? 

Dat je gewoon rust in je kop kunt hebben zonder het gedoe van het aanleren en onthouden van een techniek of methode. Want als je eenmaal gezien hebt hoe je gedachten werken, dan kun je het nooit meer anders zien. En dingen werken nou eenmaal makkelijker als je weet HOE ze werken.

Dat was onder andere één van de onderwerpen waar we het over hebben gehad tijdens de WWS dag. En dat is ook waar ik mannen* en vrouwen mee help tijdens 1 op 1 gespreken bij mij in de praktijk.

Daarin help ik je inzien dat rust te krijgen in je hoofd eigenlijk helemaal niet moeilijk is.  Je gaat ontdekken hoe je jezelf heel eenvoudig kunt bevrijden van beperkende gedachten en overtuigingen die je stoppen om dat uit het leven te halen wat voor jou belangrijk is. Meer gemak, meer plezier en minder stress en minder onrust zijn zomaar een paar dingen die dan kunnen ontstaan.

Ik vond het echt SUPER leuk om deze eerste WWS dag te doen en ook de deelneemsters waren heel enthousiast over deze dag.

Dat smaakt dus naar meer en de volgende keer is waarschijnlijk eind maart.

Wil je al eerder Rust in je Kop?
Wil jij een frisse nieuwe aanpak die je een ander kijk op het leven geeft?
Ben je klaar om je leven vanuit een nieuw perspectief te gaan zien.
Heb je behoefte aan rust en wil je moeitelozer leven?
Wil je meer inzicht hebben hoe je jouw leven makkelijker kunt gaan leven?

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik zou het leuk vinden om van je te horen.

Ook als je iets wilt vragen of delen naar aanleiding van deze email, dan hoor ik het graag van je.

Je kunt me bereiken op ernazuidhoek@gmail.com

Liefs, Erna


*Mannen zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom in mijn praktijk.

Wat als spreken voor een groep ook gewoon maar een gesprek is?

Wat als spreken voor een groep ook gewoon maar een gesprek is?
 
We hebben allemaal verhalen te vertellen, dingen die we willen delen, maar we denken dat we ervaring of het zelfvertrouwen nodig hebben om uit de schaduw te stappen en onze mond open te doen. Laat staan op een podium te staan en te spreken.
 
Maar sta je er wel eens bij stil dat jouw verhaal vertel wil worden. Dat er mensen zijn die jouw verhaal moeten horen. Ze bevinden zich mogelijk in een zelfde soort situatie en het delen van jouw verhaal zou wel eens de start van een enorme verandering in hun leven kunnen betekenen.
 
Stel je voor hoe gaaf het zou zijn als dat zou gebeuren. Het delen van jouw verhaal creëert een beweging in het leven van anderen.
 
Ik weet niet hoe dat voor jou is, maar ik word daar heel blij van. Dat is ook waarom ik zo enthousiast ben over When Women Speak.
 
Al jaren wil ik voor een publiek staan en mijn verhaal delen. En natuurlijk heb ik dat wel eens gedaan, maar manier, maar dat was vanuit klein en veilig.
Maar zaterdag 19 januari gaat dat ook eindelijk echt gebeuren zoals ik het al tijden voor me zie op de When Women Speak.
 
Het is ongelooflijk bijzonder als mensen zeggen dat jouw verhaal hen heeft geïnspireerd nieuwe dingen te ondernemen die hun leven hebben veranderd. Dat is de kracht van het uitspreken van jouw woorden .
 
Zoals heel veel mensen had ik ook dat mijn stem trilde, mijn oksels klotsten en mijn knieën slap leken als ik er alleen al aan dacht om voor een groep te staan.
 
Nu weet ik dat het mijn gedachten zijn die mij dat allemaal willen doen geloven. Dat ik alle gedachten die ik heb daarover gewoon kan negeren. Ze zijn er wel maar ik hoef er niet naar te luisteren.
 
Dat en het feit dat ik in zag dat spreken in het openbaar niet zo heel veel anders is dan een gesprek hebben met een groep vrienden heeft voor mij heel veel veranderd.
En dat kan ook zo zijn voor jou als je je aanmeld voor de When Women Speak dag op 19 januari a.s. in Voorhout.
 
Want weet je wat het is:
Wie jij bent en wat jij doet is precies goed genoeg!
Elke actie die je neemt is precies zoals het moet zijn
Elke lach die je deelt maakt de wereld een stukje mooier
Iedere zin die jij uitspreekt is bedoelt voor iemand om te horen
Jouw licht wil schijnen
Jij bent geboren om te stralen
Doof je licht voor niemand, de wereld wacht op jou!
 
Maar LET OP:
When Women Speak
gaat NIET over gemotiveerd worden om te spreken
gaat NIET over leren hoe je moet spreken in het openbaar
gaat NIET over het leren van een formule, een methode of een techniek
 
Dit gaat over jou!
Dit gaat over gaan doen wat je al zo lang hebt weggestopt
Over dat wat je van de daken wil schreeuwen.
Over waar je hart van overloopt.
Over waar jij van gaat stralen.
Over gaan staan voor waar jij in gelooft, ook al ben je de enige die dat gelooft.
Over je niet meer verstoppen
Over je niet meer klein maken
Over je niet meer tegen laten houden door de meningen van anderen
 
Maar vooral……
Over je niet meer tegen laten houden door jezelf. Door niet meer je gedachten te geloven die je van alles vertellen wat NIET waar is.
 
We gaan voorbij aan al die stemmetjes in je hoofd die je keer op keer laten weten dat je “niet goed genoeg bent”, dat er “niemand op jou zit te wachten” of dat je “niet moet denken dat er iemand naar jou wil luisteren”.
 
We gaan voorbij aan al die stemmetjes die jou onzichtbaar en veilig willen houden, waardoor je keer op keer niet gaat doen waar jij blij van wordt.
 
Je gaat ervaren hoe het is als je al deze gedachten niet meer hoeft te geloven.
 
We gaan op een ontdekkingsreis van onzichtbaar zijn en jezelf verstoppen naar de ontdekking dat er niets is wat jou tegen kan houden.
 
Je gaat ontdekken dat er een vrijheid voor jou beschikbaar is, voorbij aan alles wat je tot nu toe voor mogelijk hebt gehouden.
 
Je gaat ontdekken:
dat je niets aan jezelf hoeft te veranderen
dat je niet beter je best hoeft te doen
dat je niet harder hoeft te werken
dat je altijd al goed genoeg bent geweest
dat je FOR CRYING OUT LOUD! voor eens en voor altijd gewoon JEZELF mag zijn
 
Daar heb je geen "durf" voor nodig.
Daar hoef je niet eerst zelfvertrouwen voor te hebben
Daar heb je niet eerst therapie of een psycholoog voor nodig
NEE!!! Daar heb je JOU voor nodig!!!
 
KOM OP!. 
STA OP!
 DOE MEE!
De wereld wacht op jou!
  
Alles wat je nodig hebt, heb je al in je bezit. Ik laat je zien waar je het kunt vinden?
 
When Women Speak Don't hide your magic! SHINE OUT LOUD!
Jouw leven, op jouw manier!
 
www.whenwomenspeak.nl
 

Je bent vrij!

 
Je bent vrij.
 
Je realiseert het je gewoon niet.
 
Als je geen angstige, depressieve of boze gedachten zou hebben, ben je automatisch vrij, omdat je dan verbonden bent met je eigen-wijsheid, met wie je diep van binnen werkelijk bent.
 
Maar soms heb je het gevoel dat er een klein persoontje in je zit die schreeuwt en schreeuwt, die pijn heeft, die lijdt.
 
Soms heb je dagen waarop je misschien niet eens kunt genieten van je ontbijt, van je werk, je kinderen of Het Leven in het algemeen.
 
In veel traditionele therapieën zou men gaan proberen uit te vissen wie en wat dit kleine persoontje is en waar het vandaan komt.
Men wil het gaan ontrafelen, uitdiepen, oprakelen, je verleden opspitten, oude koeien uit de sloot halen, want daar zou het wel eens mee te maken kunnen hebben.
 
Maar is dat ook echt zo? Ik ben van mening van niet.
 
Het enige wat nodig is om te zien dat je altijd vrij bent, is om te doorzien dat dit kleine persoontje van binnen slechts een illusie is, gecreëerd door je eigen denken, ook wel ego genoemd.
 
En jij bent het zelf die kracht geeft aan het bestaan van dit ego persoontje, met de gedachten die door je hoofd racen over wie je denkt dat je bent.
 
De waarheid is echter dat je niets hoeft te geloven van wat dit persoontje tegen je schreeuwt.
 
Het is allemaal niet waar!
 
Jij bent niet dat persoontje.
 
Jij bent het die hoort wat het persoontje roept. Maar omdat je het in je hoofd hoort denk je dat jij dat bent. Ik noem het ook wel je bovenkamer-bewoner.
 
Maar het zijn slechts gedachten, die opborrelen in jou. Een constante stroom van berichten die voorbij komt, als wolken in de lucht.
 
En wat doe je met wolken in de lucht? NIETS.
Ze komen en gaan zonder dat jij daar iets mee hoeft te doen.
 
En zo is het ook met je gedachten. Ze komen en gaan en je hoeft er niets mee te doen.
 
Sterker nog, zolang er niets mee doet, heb je er ook geen last van. Maar op het moment dat je ze echt maakt, ze vasthoudt en ze belemmerd om ongehinderd door te stromen, dat is het moment dat ze je uren, dagen, maanden bezig kunnen blijven houden.
 
Vergelijk het met de wolken en de zon. Als je probeert de wolken te vangen of tegen te houden, dan kun je ook de zon niet zien.
 
Zo is het ook met al die gedachten in je hoofd. Als je ze niet meer gelooft en ze met rust laat (negeert), zou je achterblijven met een perfecte mentale gezondheid. Je zou je eigen-wijsheid weer kunnen horen.
 
De zon gaat als het ware weer schijnen. Je komt uit een depressie.
 
Die eigen-wijsheid wordt ook wel intuïtie, je hoger zelf of je spirituele essentie genoemd. Of zoals ik het graag noem, je oneindige IK of Het Leven. (hoofdletter L)
 
Want dat is wie je werkelijk bent.
 
Dat is waar je altijd aanwezige OKE-zijn op je wacht. Zo ben je geboren. Compleet, heel en volmaakt. Altijd.
 
Alleen door alles wat je meemaakt in je leven (opvoeding, school, de maatschappij) ben je het contact er mee en het zicht erop verloren.
 
Dan denk je dat er iets aan jou mankeert en dat je niet goed genoeg bent.
Dan ga je weg van je aangeboren OKE-zijn en zoek je buiten jezelf naar rust en geluk.
 
Maar rust en geluk zijn altijd al aanwezig in jou, als een trouwe vriend die op je wacht totdat je de weg terug naar binnen weer vind, naar wie je werkelijk bent!
 
Geloof niet alles wat je denkt! Het maakt het leven een stuk eenvoudiger, leuker en makkelijker!
 
Wil je ontdekken wie je werkelijk bent en hoe vrij je kunt zijn?
 
Ook dat is When Women Speak.
 
Weten wie je werkelijk bent en hoe je dat volledig kunt benutten, zodat jij kunt gaan doen waarvoor je hier bent en waar jij blij van wordt!
 
Lees HIER verder over When Women Speak
 
Facebook Event vind je HIER 

Omhelzing

Omhelzing

door Erna Zuidhoek

Ik wil je een omhelzing geven

Ik wil je een omhelzing geven

Eén die veel meer is dan een knuffel of een hug

Eén die de tijd doet vertragen

Eén die gevoelt wordt op een nivo van geen woorden

Eén die minutenlang  lijkt te duren

Eén die voorbij gaat aan tijd en ruimte

Eén die je voelt tot op je ziel

Eén die je blijft voelen als de omhelzing is verbroken

Eén die je laat voelen dat je precies goed bent zoals je bent.

Eén die voorbij gaat aan alle problemen, labels en onechtheid

Een omhelzing die je voor altijd zult onthouden

 

Ik wil naar je luisteren

Op een manier waarop je nog nooit bent gehoord

Op een niveau dat voorbij gaat aan horen

Waar je zonder woorden kunt vertellen

Waar je zonder spreken wordt begrepen

Waar je gedragen wordt door de stilte

Waar je kunt zijn wie je bent

Waar je één bent met alles wat is

Waar jij belangrijk bent

Waar de tijd even stilstaat

Omdat jouw verhaal vertelt en gehoord wil worden .

 

Z’n omhelzing wil ik jou geven.

Op z’n manier wil ik naar je luisteren

Zodat je  weet hoe dat voelt.

Om  het daarna door te kunnen geven aan iedereen die dat nodig heeft!

Liefs, Erna