Wat als je niet geleerd hebt om te voelen?

Wat als je niet geleerd hebt om te voelen?

Voelen? Wat is dat? Het is een woord dat ik weinig gebruikt, omdat ik nooit echt geleerd heb om te voelen.

Voelen betekent voor mij pijn. Dat kwam enige tijd geleden naar voren tijdens een  rebalancing sessie en is terug te voeren op een gebeurtenis uit mijn jeugd. (waarover later misschien meer)

Best wel confronterend als je daar achter komt en ook om te merken dat ik slecht verbonden ben met mijn lichaam. Ik zit heel vaak in mijn hoofd. Ik ben een denker, een doener, want ja dat heb ik wel geleerd vroeger.

Ik moest vroeger thuis altijd wat doen; kamer opruimen, helpen met de afwas, krantenwijk lopen, huiswerk maken. Er was geen ruimte om te voelen. Dat werd bij ons thuis niet gedaan. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit echt geknuffeld ben. Het klinkt misschien raar, maar daar deden we bij ons thuis blijkbaar niet aan.  En ik wist niet beter  dan dat het zo hoorde.

Echter de laatste maanden merk ik dat ik dat echt als een gemis ervaar. Ik blijf hierdoor vaak op een afstandje van mensen. Zal ook niet zo snel uit mezelf lichamelijk contact maken (knuffel, geven, arm om iemand heen slaan). Ik ben er een beetje onhandig mee. Ik bewaar altijd een soort afstand.

Als ik iemand een knuffel geef merk ik dat ik mezelf niet volledig kan geven en dat ik de knuffel ook niet volledig kan ontvangen. Daar word ik me nu steeds meer bewust van, zeker na een aantal rebalancing en haptonomie sessies te hebben gedaan.

Tijdens deze sessies heb ik echter gemerkt, dat ik wel degelijk kan voelen, alleen noem ik het dus niet zo. Het is voor mij meer een weten, een waarnemen. Wat ik dan “voel”/waarneem gaat zo snel, in een fractie van een seconde weet ik wat het is. Ik moet me er nu nog heel bewust op afstemmen, anders mis ik het.

Steeds meer de verbinding maken met mezelf, uit het hoofd gaan, naar binnen “voelen”/waarnemen wat er is. Steeds meer voelen/weten wat echt belangrijk is voor mij. Wat wil ik nou echt, waar kan ik nog meer mezelf zijn, waar kan ik een bijdrage zijn voor anderen, waar kan ik nog meer loslaten wat andere mensen van mij denken, enz. En ik weet dat ik al grote stappen heb genomen de laatste jaren, vooral sinds ik werk met de tools van Access Consciousness zoals de Bars merk ik dat ik heel anders in het leven sta dan een jaar of 3 geleden.

En toch heb ik nog best wat werk te doen. Een vriend van mij gaf laatst “commentaar” op een Facebook live uitzending die ik had gedaan en ik voelde me daardoor toch een beetje in mijn hemd gezet. Alsof het niet goed genoeg was. Alsof ik dat niet hoorde te doen of zo. Ik merkte dat het me raakte (voelde dat dus) en ik werd verdrietig van dit commentaar. Het voelde als een aanval op wie ik ben.

En ik weet dat ik er niets mee hoef, dat het zijn standpunt is en dat ik het langs me heen mag laten gaan, maar ik merkte dus dat het mij toch best wel raakte.
En dat ik daardoor toch weer aarzelde om opnieuw een live uitzending te doen. Aan de andere kant heb ik het toch maar mooi gedaan en hij niet. Ik heb me laten zien zoals ik ben en daar ben ik best trots op.

Met dat voelen gaat het steeds beter en komt het wel goed, dat weet ik zeker. Ik ben me er nu van bewust en ik werk er aan om steeds beter bij mezelf te kunnen blijven en te kunnen voelen/waarnemen wat er speelt bij mij en bij de ander. Het is een kwestie van oefenen, afstemmen, bewustwording en tijd. En tijd bestaat niet, dus die valt al af 😉 Hoe wordt het nog beter?

Wat ik echter wel voel, is dat ik een missie heb. Een diep weten van dat ik hier niet voor niets ben op deze aarde, in deze tijd van verandering. Het is ook tijd dat er dingen gaan veranderen, dat we weer terug mogen naar wie we werkelijk zijn en dat we ons beseffen dat we goed genoeg zijn zoals we zijn.

JA, ook jij bent goed genoeg zoals je bent!!  Ook al denk je misschien dat je niet “normaal” bent. Omdat je afwijkt van de massa, omdat je niet voldoet aan het “normale plaatje”, omdat je stress ervaart, omdat je een tegen een burn out of depressie aanzit, omdat je hoog sensitief bent of omdat je iets anders “mankeert”.

Maar wat is normaal en wie bepaalt dat eigenlijk? Laten we een nieuw normaal creëren, waarin weer ruimte is voor iedereen, met allemaal onze eigen wijze van zijn.

Heb je gemerkt dat de ruimte waarin normaal valt steeds kleiner wordt en dat steeds meer mensen tegenwoordig een “afwijking” hebben volgens de zogenaamde geleerden. Ze worden in hokjes gestopt en krijgen een stempel opgedrukt. Er lijken wel steeds meer mensen bij psychiater, psycholoog of andere geestelijke gezondheidszorg instelling aan te kloppen, omdat ze niet meer kunnen functioneren in deze maatschappij. Maar wat als dat aan de maatschappij ligt en niet aan jou? Wat als er NIETS mis is met jou?

Wat als jij gewoon goed genoeg bent?

Wat als alles wat je geleerd hebt over hoe iets hoort of moet, niet waar is? Wat als je zo openstaat en gewaar bent van alles (gedachten, gevoelens en emoties) en iedereen  om je heen dat je denkt dat dat allemaal van jou is en dat je dat allemaal moet opnemen, doorwerken en verwerken alsof het van jou is. Is het nu tijd om dat anders te gaan doen?

Wat als ik je vertel dat 95 tot 98 % van alle gedachten, gevoelens, emoties, angsten en pijn die je voelt niet van jou zijn? Dat je die allemaal als een lopende schotelantenne oppikt uit de wereld om je heen?
Hoe zou het zijn om je daar bewust van te worden, zodat je al die S*H*I*T* van anderen niet meer van jou hoeft te maken. Dat je het terug kunt sturen naar waar het vandaan kwam? Want wat niet van jou is kun je ook niet veranderen, alleen terug sturen.

Maar wie heeft dit ooit geleerd? Wie weet dat het zo werkt?

Bijna niemand.  Maar het is nog niet te laat. Je kunt dit en nog veel meer dingen die je leven een stuk lichter, leuker en makkelijker maken, leren tijdens het allereerste

Leefstijl Inspiratie Evenement

“JA, ik wil mijn S*H*I*T* loslaten”

op zaterdag 24 juni a.s. in Lisse

Een dag vol met inspiratie, positieve energie, enthousiasme, bijzondere tools, tips, eye-openers en aha momenten, die je in elke situatie in je leven toe kunt passen en die jouw leven gegarandeerd zullen veranderen.
Geniet van je kwaliteiten en talenten, bepaal jouw koers en laat zien wie je bent,  haal meer uit je leven en ontdek hoe het is om helemaal jezelf te zijn in alle gebieden van je leven.

Na deze dag heb je het gereedschap in handen om jouw leven opnieuw vorm te geven.

Ik wil jou inspireren om weer te kunnen lachen om alle S*H*I*T* die je hebt gecreëerd in je leven, om vervolgens vol gas te gaan genieten van alles wat het leven te bieden JOU heeft.

MAKE S*H*I*T* HAPPEN op een manier die wel werkt voor jou
en stop met je hele lang bezig te zijn met S*H*I*T* opruimen!
Wees jezelf, verander de wereld!

Lees meer over het evenement Klik op de button